Τα τελευταία μας νέα

Τα τελευταία νέα από το obviousbook.com

Αθήνα: Η Ιστορία της πρωτεύουσας της Ελλάδας! (Εικόνες)

Η Αθήνα και η Ιστορική αναδρομή της

Σήμερα θα κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και θα αναφερθούμε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθηνά και την ιστορία της

Θα δείτε πως ήταν η Αθήνα πριν από χρόνια και θα καταλάβετε πως δεν θύμιζε τίποτα από την σημερινή Αθήνα.

Η Αθήνα όπως είναι γνωστό δεν ήταν πάντα πρωτεύουσα της Ελλάδας. Έγινε γνωστή ως πρωτεύουσα της Ελλάδα πριν περίπου 180 χρόνια δηλαδή .

Θα αναφερθούμε σε γνωστές αλλά και άγνωστες Ιστορίες της Αθήνας από τότε που η Αθήνα θύμιζε χωριό και ο πληθυσμός της έφτανε τους 12.000 και το νεοσύστατο ελληνικό κράτος είχε περιορισμένα γεωγραφικά όρια.

Η απελευθερωμένη τότε Πόλη από τον οθωμανικό ζυγό πριν από την έλευση του νεαρού βασιλιά Όθωνα το 1834ω είχε ακόμα πάνω της τα πολιτιστικά σημάδια της οθωμανικής κατοχής.

Ορισμένοι  Μάλιστα αναφέρουν ότι έμοιαζε περισσότερο με κάποιο χωριό της Αφρικής επειδή υπήρχαν καμήλες αλλά και φοίνικες  ενώ οι αστικές υποδομές ανύπαρκτες.

Η συνοικίες της Αθήνας

Στα χρόνια του Όθωνα και για πολλές δεκαετίες μετά τα αρχαία μνημεία ήταν σε κακή κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η Ακρόπολη.

Η σημερινή Αρχαία Αγορά ήταν κυριολεκτικά θαμμένη κάτω από τα σπίτια της συνοικίας Βρυσάκι.

Η  ανάδειξη του αρχαίου πλούτου έγινε με μία πρωτοποριακή απόφαση των αρχών να επιτρέψουν στην Αμερικανική σχολή κλασικών σπουδών να κατεδαφίσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και να ρίξει τα σπίτια της παλιάς συνοικίας .

Αφού αποζημιώθηκαν οι κάτοικοι  κάνει κάτι και ξεκίνησαν οι ανασκαφές το 1931 και αποκαλύφθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από το Θησείο μέχρι τη ρωμαϊκή αγορά.

θα αναφερθούμε ακόμα στο ρολόι που δώρισε στην πόλη ο αρχαιοκάπηλος Ελγιν πως και η φράση δοξα πατρή μέσα στους δρόμους της πλάκας.

Επίσης θα κάνουμε λόγο και για τα διόδια που ο Όθωνας επέβαλε μέσα στην πόλη.

Όταν η Αθηνά ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα οι υποδομές της ήταν ανύπαρκτες.

Φυσικά δεν υπήρχε υδρευτικό αλλά και αποχετευτικό σύστημα.

Η Πόλη είχε βόθρους ακόμα δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα ενιαίο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επιστήμονες.

Κουβαλάγανε από τα πηγάδια με τενεκέδες και ως επόμενο έκαναν το μπάνιο τους μέσα σε μια σκάφη καθώς μέσα εκεί που πλέναν και τα ρούχα τους.

την πόλη που θύμιζε μικρό αφρικανικό χωριό μπορούσε κανείς να δει καμήλες φοίνικες και χουρμαδιές.

Βλέπουμε πολλές φωτογραφίες της Αθήνας όπου δεν καταλαβαίνουμε είναι Αθήνα είναι η Λυβίη δεν ξέρω κάτι άλλο και αυτό γιατί γιατί είναι γεμάτο αφήνω γιατί καμινάδες καμήλες .

Στην Αθήνα μιλάμε κυρίως για χουρμαδιές σε διάφορα σημεία.

Η πιο γνωστή αλλά και όμορφη ήταν αυτή στην οδό Ερμού στη συμβολή με την οδό Μιαούλη.

Σχολιάστε

You must be logged in to post a comment.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του κωδικού σας